Leefbaar Warfhuizen

Nee, het is geen politieke partij. Het is een groep vrijwilligers uit ons dorp die 21 mei 2015 bij elkaar gekomen zijn om te brainstormen over een mogelijke zorg coöperatie in Warfhuizen.

Naar aanleiding van de oprichting van enkele zorg coöperaties in andere dorpen in de gemeente de Marne vond het Dorpsbelangen het belangrijk om uit te zoeken of er animo is voor een zorg coöperatie in Warfhuizen.

Na flink brainstormen en inventariseren, hebben heeft de werkgroep geconcludeerd dat een mogelijke zorg coöperatie te hoog gegrepen is voor Warfhuizen.  Wellicht dat we in de toekomst samen met andere dorpen zoals Schouwerzijl, Zuurdijk, Mensingeweer en Wehe den Hoorn alsnog een zorg coöperatie kunnen oprichten.

Vooralsnog hebben wij daarom tijdens deze brainstormsessie besloten om het over een andere boeg gooien. Namelijk het creëren van saamhorigheid binnen onze kleine gemeenschap, een gezamenlijk doel hebben binnen het dorp, iets voor elkaar over hebben, elkaar hulp bieden en waar nodig klaar staan voor elkaar . Kortom meer Leefbaarheid in Warfhuizen, voor nu en in de toekomst. Na deze brainstormsessie zijn we gestart met een werkgroep : “Leefbaar Warfhuizen ”.Dorpsmoestuin Warfhuizen 'Eten van eigen bodem'

Aanleiding: Niet iedereen is in staat om in de eigen tuin een moestuin te onderhouden. Onkunde, tijd, slakken en rupsen kunnen de opbrengst behoorlijk in de weg zitten. Of de goede opbrengst komt in één keer en je eet alsmaar rode bietjes of je geeft de helft ervan aan familie en vrienden.

Oplossing: Een gezamenlijke moestuin aanleggen onder professionele begeleiding (bioloog en ecologisch tuinder Arthur Vermij uit Leens) waar we met elkaar zorgen voor onderhoud en een goede opbrengst. Vele handen maken licht werk, we kunnen recepten uitwisselen en we kunnen ook gezamenlijke maaltijden bereiden. Bovendien is het een nieuwe mogelijkheid om elkaar te treffen in ons dorp dat weinig gelegenheid daartoe heeft.

Voor wie: Voor iedereen die goedkoop biologisch wil eten en daartoe ook wel meer of minder de handen uit de mouwen wil steken.

Meer informatie en aanmelding: Via Brigitte Cornelis 0595-572145 en via de mail bcorneli@xs4all.
Het eerste idee volbracht: Een auto delen in Warfhuizen

Het eerste idee van Leefbaar Warfhuizen is een feit!! Hoe werkt het? Een deelauto huren is eenvoudig en nu ook beschikbaar in Warfhuizen!!  Peter en Saskia Oosterhoff aan de Baron van Asbeckweg 55 hebben hun Volkswagen Polo beschikbaar gesteld via My Wheels. In het begin is het wellicht even wennen, lees daarom hieronder hoe het werkt. Ga naar de website: www.mywheels.nl

1. Zoek een auto in de buurt

Zoek een geschikte deelauto bij jou in de buurt. Via 'huur een auto' kun je een auto kiezen uit de lijst. Vul je huidige locatie rechtsboven in en druk op zoek. Bovenin de balk kun je invoeren wanneer je een auto wilt huren. Meld je gratis aan om te kunnen reserveren.

Saskia heeft een Volkswagen Polo Bluemotion (diesel) met 5 zitplaatsen, trekhaak, airco en mp3 aansluiting.


2. Reserveer een auto

  • Via internet of een smartphone reserveer je eenvoudig de auto die je wilt. Bij elke auto staan de kosten, de boekingskosten per rit zijn € 2,50.
  • Download de Deelauto-app voor Android en iPhone
  • Log in
  • Reserveer de auto die je wilt. Als je (tijdelijk) niet over internet en/of een smartphone beschikt, kun je ook telefonisch reserveren via het kantoor (0228-514824).
  • Bij elke auto staan de kosten en dient er naast deze kosten ook een borg betaald te worden. De huurprijs verschilt per auto en wordt door de verhuurder bepaald. De tarieven staan bij de auto vermeld. Saskia vraagt €2,00 per rit of €20,00 per dag + €0,08 brandstof per km + €0,10 per km Of Speciaal voor huurders uit Warfhuizen: je mag ook betalen met een wederdienst(bon).
  • Controleer de status van jouw geplande ritten


3. Stap in

De auto open je met je OV-chipkaart als de auto een boordcomputer heeft of je spreekt af met de verhuurder voor de sleuteloverdracht. Goede reis!

  • Auto openen
  • Tanken; hoeft niet bij Saskia. Je betaald €0,08 brandstof per km.
  • Breng de auto na afloop weer terug